Vihreät luottamushenkilöt Espoossa 2017-2021
Espoon Vihreiden luottamuspaikat on jaettu. Uusi valtuusto päättää luottamushenkilöistä ensimmäisessä kokouksessaan 12.6. Onnea kaikille! Luottamushenkilöt yhteystietoineen päivitetään kesän aikana myös nettisivuillemme ihmiset osioon.
Valtuuston puheenjohtajiksi Jyrki Kasvi ja Inka Hopsu, vihreille sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus
Vihreät saivat puolueiden välisissä neuvotteluissa kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden kolmeksi ensimmäiseksi vuodeksi. Espoon Vihreät esittävät tehtävään vuosiksi 2017-2019 kansanedustaja Jyrki Kasvia ja vuodeksi 2019-20 Inka Hopsua.
Valtuuston kokous 24.4.2017: kasvupalveluja ja aloitteita
Vaikka kuntavaalit on käyty, vanhalla valtuustolla on vielä kaksi kokousta, ennen kuin uusi valtuusto pääsee aloittamaan nelivuotisen urakkansa. Viime viikon kokouksen esityslistalla olikin suuri joukko valtuutettujen tekemiä kysymyksiä ja aloitteita. Lue Jyrkin raportti kokouksesta.
Vihreät kiitokset Kari Louhivuorelle ja Kirkkojärven koululle
Vihreät kiitokset jaetaan vuosittain vihreitä arvoja edistäneestä toiminnasta espoolaisille toimijoille. Viime syyskokouksessa Espoon Vihreät päätti palkita Kirkkojärven koulun ja sen rehtorin Kari Louhivuoren hienosta elämäntyöstään monikulttuurisen koulun johdossa. Louhivuori on luonut johtamisellaan ja esimerkillään sekä oppilaisiin että henkilöstöön harvinaisen syvän keskinäisen luottamuksen, jota kutsutaan Kirkkojärven hengeksi.
Espoon Vihreät esittää Inka Hopsua Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi
Espoon Vihreät on 26.4 pidetyssä kevätkokouksessaan päättänyt esittää puoluekokoukselle Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi jatkokaudelle espoolaista Inka Hopsua. Hopsu on toiminut tehtävässä kuluneen kaksivuotiskauden.
Espoon Vihreät valtuutetut 2017-2021
Espoon Vihreät sai 9.4.2017 pidetyissä kuntavaaleissa upean vaalivoiton: kannatus kasvoi 5,6 % ja valtuutettuja vihreillä on vaalien jälkeen aikaisemman 13 sijasta 17 eli lisäystä tuli neljä paikkaa. Kiitos vielä kaikille vihreitä äänestäneille ja vaalityöhön osallistuneille!
Espoo kasvaa vauhdilla
Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Kirsi Louhelainen on ollut viemässä Espoon kaupunkisuunnittelua vihreämpään suuntaan neljän vuoden ajan. Lue myös, mitä kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Risto Nevanlinna miettii Keran ja Finnoon suunnitelmista ja miten Mikael Sorri ottaisi asukkaat mukaan kaupunkisuunnitteluun.
Asumisen kustannukset kuriin
Viime vuosina espoolaisten lukumäärä on kasvanut noin neljällä tuhannella vuosittain. Samalla asumismenot lohkaisevat pääkaupunkiseuduilla yhä suuremman osuuden asukkaiden menoista. Asumiskustannusten nousu ei kuitenkaan ole vääjäämätöntä. Vihreät ehdokkaat Jani Helenius, Patrick Jensen, Marjo Matikka (oikea numero 246, paperilehdessä painovirhe) ja Henna Partanen kertovat, miten kaupungin asuntopolitiikka voi auttaa katkaisemaan asumiskustannusten nousukiidon.
Työtä Espooseen
Espoon työttömät ovat kirjava joukko akateemisia työttömiä, pitkäaikaistyöttömiä, nuoria, vanhoja tai vasta maahan saapuneita. Jotta työllisyystilanteen parantamisessa onnistutaan, keinovalikoiman tulee olla monipuolinen ja kohdistuttava eri tyyppisille ryhmille.
Sote muuttaa kuntien päätöksenteon
Tulevassa kuntavaalissa valittavan valtuuston toimenkuvaan tulee iso muutos, kun sote-uudistus astuu voimaan 2019 alusta. Silloin valta siirtyy Uudenmaan maakunnalle, joka päättää jatkossa Espoon sosiaali- ja terveystoimen budjetista ja palvelujen järjestämisestä. Ennaltaehkäisevä työ kunnissa tulee entistä tärkeämmäksi. Lue jutusta, kuinka kansanedustaja Johanna Karimäki, toiminnanjohtaja Päivi Salli, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Teemu Hokkanen, kätilö Katja Koskinen ja erikoislääkäri Helka Hosia parantaisivat espoolaisten terveyttä.
Yhdenvertainen Espoo
Espoolaisten näkökulmasta yhdenvertaisuus tarkoittaa erilaisten ihmisten tarpeiden huomioimista sekä sellaisen kaupungin rakentamista, missä jokaisella on mahdollisuus osallistua, liikkua ja vaikuttaa. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Pinja Nieminen (kuvassa), transnuori Aleksi Vesala, sateenkaariperheen äiti Verna Castrén, esteettömyysasiantuntija Mika Levänen ja diakoni Jyrki Myllärniemi kertovat, miten Espoosta saadaan kaikille tasa-arvoinen kaupunki.
Parempaa demokratiaa
Mari Anthoni on Vihreiden valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja poikkihallinnollisen Osallistuva Espoo -ohjelmatyöryhmän varapuheenjohtaja. Osallistuva Espoo -ryhmässä Anthoni on edistänyt kaupunkilaisten osallistamista, avoimuutta ja lähidemokratiaa. Lähidemokratialla Anthoni tarkoittaa asukkaiden aitoja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä ja asuinaluettaan koskeviin asioihin. Lue myös, miten Aki Saariaho ja Leila Tauriainen ottaisivat asukkaat paremmin mukaan vaikuttamaan.
Mitä jos kävisi kaikissa Espoon päiväkodeissa?
Tony Hagerlundia, voi kutsua moderniksi kaupunkinomadiksi. Hän nimittäin kiertää Espoota ja dokumentoi kaupunkilaisten arkea eri palveluiden parissa. Päiväkotien kiertelyn hän aloitti neljä vuotta sitten, kun hän tuli valituksi varhaiskasvatusjaoston jäseneksi. Puolet - päälle sata - espoolaista päiväkotia on jo kuvattu. Tällä kertaa mukana kuvausreissulla myös Helka Otsolampi. Lue myös valtuutettu Katja Lahden kolumni: mitä se varhaiskasvatus oikein on?