Finnoon keskustan asemakaava uusiksi – asiaan palataan helmikuussa 2017
Finnoon keskustasta piti tulla "ilmastonmuutoksen torjunnan esimerkkialue". Näillä sanoilla kaupunkisuunnittelulautakunta ohjasi suunnittelijoita loppuvuodesta 2012. Kuinka sitten kävikään? Kaupunkisuunnittelulautakunnan vihreä jäsen Risto Nevanlinna kertoo
Valtuusto 12.12.2016: Espoon talousarvio vuodelle 2017: Koulutuksesta ei säästetä, sosiaali- ja terveyspalveluiden maksut eivät nouse
Keskiviikkona päätimme valtuustossa Espoon talousarviosta ja -suunnitelmasta vuodelle 2017. Vihreiden keskeiset tavoitteet saatiin talousarvioon mukaan: Koulutuksesta ei säästetä, sosiaali- ja terveyspalveluiden maksut eivät nouse, ympäristökeskukseen saatiin todella tärkeä ympäristötarkastajan vakanssi. Myös vanhustenhoitoon saatiin lisää rahaa ja siellä erityisesti kotihoidon toimintaa on kehitettävä, jotta nykyisellä rahalla saadaan enemmän irti.
Espoon Vihreät lähtevät syyskokouksesta kohti vaalivoittoa
Espoon Vihreät nimesi syyskokouksessaan 26.11 ensi kevään kuntavaaleihin 13 uutta ehdokasta. Yhteensä ehdokkaita on nyt jo yli 80. Kokouksessa hyväksyttiin myös Espoon Vihreiden vaaliohjelma. Vihreät tulevat nimeämään täyden 112 ehdokkaan listan.
Opetuksen ja päivähoidon laatu turvataan, maksukorotuksia sosiaali- ja terveyspalveluihin ei tule
Espoon Vihreät pitävät tiukkojen neuvottelujen tuloksena syntynyttä budjettisopua hyvänä. Saimme läpi tärkeimmät tavoitteemme eli turvattua opetuksen ja päivähoidon laadun, torpattua kohtuuttomat sosiaali- ja terveystoimen maksukorotukset sekä lisättyä rahaa vanhusten palveluihin.
Valtuusto 21.11.2016: Matinkylän uimahalli, kaupunkipyörät ja paperittomien terveydenhuolto
Valtuuston kokouksessa puhuttiin puhumisesta ja päätettiin rakentaa Matinkylään uimahalli. Vihreiden valtuutettujen hyvät aloitteet saivat myönteisen päätöksen: Espoo luopuu glyfosaatin käytöstä, saamme testiin kaupunkipyörät jo ensi kesänä ja paperittomille raskaana oleville ja alaikäisille saadaan terveydenhuolto!
Espoon Vihreät haluaa torjua opetuksen ja päivähoidon leikkaukset ja vauhdittaa koulukorjauksia
Espoon Vihreät lähtevät 18.11. alkaviin ryhmien välisiin budjettineuvotteluihin seuraavin tavoittein: Opetuksen ja varhaiskasvatuksen lyhytnäköiset leikkaukset torjuttava, subjektiivinen päivähoito-oikeus säilytettävä. Sosiaali- ja terveyspalvelujen huimat maksukorotukset peruttava. Haluamme tarjota inhimillistä hoivaa vanhuksille ja varata pitkäaikaistyöttömyyden hoitoon riittävästi resursseja. Tarvitsemme jokaiselle lapselle terveen ja turvallisen koulun - lisää rahaa ja uusia keinoja tarvitaan, kun sisäilmaongelmia tulee eteen jatkuvasti ja väestö kasvaa.
Valtuuston kokous 14.11.2016: Esteettömyyttä, nuorten asuntoja ja Länsimetroa
Valtuuston kokousiltaa pohjusti uutispommi: Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen oli saanut potkut ja Länsimetroon uppoaisi ylimääräiset sata miljoonaa euroa. Kaupungissa ylintä valtaa käyttävä valtuusto sai jälleen kerran tiedon tapahtumista median kautta. Valtuusto oli kutsuttu jo toiseen ylimääräiseen kokoukseen, koska asioita oli jäänyt pöydälle aikaisemmista kokouksista iso kasa. Kokousasioista keskusteltiin yli keskiyön, tässä niistä tiivistelmä. Tällä kertaa päästiin lista loppuun asti.
Helsingin ja Espoon vihreät: Julkisten yhtiöiden toiminnan pitää olla läpinäkyvää - Länsimetron kaltaisissa yhtiöissä tulee noudattaa julkisuuslakia
Helsingin ja Espoon vihreät valtuustoryhmät esittävät, että kuntien omistamissa yhtiöissä noudatettaisiin jatkossa julkisuuslakia, eli yhtiön asiakirjat olisivat avoimesti kenen tahansa saatavilla.
Espoon Vihreät: Opetuksen ja päivähoidon leikkaukset torjuttava
Kaupunginjohtaja julkaisi tänään esityksensä Espoon kaupungin ensi vuoden talousarvioksi. Kaupunginjohtajan esitys tarkoittaa merkittäviä leikkauksia varhaiskasvatukseen ja opetukseen. Subjektiivista päivähoito-oikeutta esitetään rajattavaksi vastoin valtuuston helmikuista päätöstä. Päiväkodeissa olisi hoitajaa kohden useampia lapsia ja asiakasmaksuihin on tulossa korotuksia.
Valtuuston kokous 31.10.2016: Sote-tyrmäys sekä taas pitkä metrokeskustelu
Espoon valtuuston ylimääräisessä kokouksessa hyväksyttiin kaupungin lausunto Sote-uudistuksesta sekä keskusteltiin pitkään metron viivästymisestä. Valtuusto päätti keskustelun ja äänestyksen jälkeen esittää Espoon kantana, että Sote-uudistusta ei tulisi suunnitellussa muodossa toteuttaa. Kuuden tunnin kokouksessa ehdittiin käsitellä vain neljä asiaa. Näin ei voi jatkua.
Laadukkaat peruspalvelut turvattava kasvavan Espoon asukkaiden tarpeiden mukaisesti
Lasten terveys etusijalla – investoinnit oltava etupainotteisiaEspoon valtuusto teki 12.9. kokouksessaan arvoiltaan tylyjä ratkaisuja. Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Keskustan ja Rkp:n tuella valtuusto torjui Vihreiden, Sosiaalidemokraattien, Vasemmistoliiton ja Kristillisdemokraattien esityksen maltillisesta veronkorotuksesta asukkaille tärkeiden palvelujen turvaamiseksi. Samoin valtuusto torjui esityksen lisätä investointirahaston varojen käyttöä sisäilmaongelmaisten koulujen korjauksiin sekä oppilasmäärän kasvun kannalta välttämättömien mutta lykättyjen kouluinvestointien aikaistamiseen.
Valtuuston kokous 17.10.2016: Keilaniemen tunneli ja Finnoon parkkipaikat
Kokouksen isoina asioina Kehä 1 tunneloinnin jatkaminen ja Finnoon osayleiskaava. Molemmat hyväksyttiin pitkien keskustelujen jälkeen. Juuri muuta ei sitten ehdittykään, koska puheita tietyillä valtuutetuilla riitti.
Kaupunkisuunnittelun kyselyilta: Lisää kaupunkia Espooseen?
Miten saadaan lisää kaupunkia Espooseen? Mitä rakennetaan ja mihin? Miten varmistamme, että luonto on lähellä jatkossakin? Espoon Vihreiden järjestämä kaupunkisuunnitteluilta keräsi Ison Omenan uudelle, uljaalle palvelutorille runsaan joukon kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneita asukkaita. Kasvavan kaupungin kaavakiemuroista olivat kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa valtuutetut kaupunkisuunnittelulautakunnan vpj Kirsi Louhelainen ja lautakunnan jäsen Risto Nevanlinna.
Sinustako Vihreä kuntavaaliehdokas? Tule koulutukseen ma 24.10
Kuntavaaleihin on aikaa kuusi kuukautta. Seuraava koulutus uusille kuntavaaliehdokkuudesta kiinnostuneille järjestetään ma 24.10 klo 17:30 Espoon valtuustotalolla. Tule rohkeasti mukaan jos ehdokkuus kiinnostaa, et sitoudu mihinkään!
Espoon Vihreät nimesivät uusia kuntavaaliehdokkaita
Espoon Vihreät nimesi yleiskokouksessaan 28.9 ensi kevään kuntavaaleihin 21 ehdokasta. Aikaisemmin nimettynä oli jo 48 ehdokasta. Naisia listalla on tällä hetkellä 37 ja miehiä 32. Ehdokkaita on kaikenikäisiä eri puolilta Espoota. Eri taustoista tulevien ehdokkaiden ammateista löytyy mm. lähihoitaja, yrittäjä, opettaja ja tietokirjailija. Tarkemmin ehdokkaisiin voit tutustua sivuillamme. Vihreät tulevat nimeämään täyden 112 ehdokkaan listan.
Kirsi Louhelainen ja Tiina Elo: On harkittava tarkkaan, kuinka paljon pysäköintiin käytetään yhteistiä rahoja
Espooseen muuttaa yhä enemmän kaupunkiasumiseen tottuneita, ja Espoossa on jo nyt alueita, joissa puolet asukkaista elää kokonaan ilman autoa.
Valtuuston kokous 12.9.2016: taloutta ja teatteria
Valtuustossa oli suuri talouskeskusteluilta, kun käsittelyssä oli vuoden 2016 seurantaraportti, vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmien kehykset ja tulevan vuoden veroprosentti. Tärkeintä vihreiden mielestä on turvata kasvavan kaupungin palvelut ja pistää huonokuntoiset koulurakennukset kuntoon. Emme halua kasvattaa päivähoidon ja koulujen ryhmäkokoja, luopua subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta ja korottaa peruspalveluiden asiakasmaksuja kohtuuttomasti.
Espoon Vihreät: Kasvava Espoo tarvitsee terveitä päiväkoteja ja kouluja - rahat varattava kehykseen
Espoon Vihreiden valtuustoryhmä pitää ensi vuoden talousarvion valmisteluun liittyviä opetukseen ja päivähoitoon sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin kohdistuvia leikkauspaineita liian suurina. Espoon väestö kasvaa tuhansilla vuosittain ja kasvavan kaupungin uudet asukkaat tarvitsevat päiväkoteja, kouluja ja muita palveluita. Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmien ratkaisuun on varattava riittävästi rahaa. Vuoden 2017 talousarvion kehyksestä ja veroprosentista päätetään kaupunginhallituksessa 29.8 ja valtuustossa 12.9.
Keskuspuistokävelyssä tutustuttiin Harmaakallion upeaan metsään
Espoon Vihreät järjesti 25.8.2016 Keskuspuistokävelyn, jossa tutustuttiin Latokasken lähellä sijaitsevaan Harmaakallion metsäalueeseen. Kävelyyn osallistui kymmenkunta Keskuspuiston luontoarvoista kiinnostunutta espoolaista. Oppaana toimi luonnonsuojeluasiantuntija Keijo Savola. Paikalla olivat myös Keskuspuistoon perustettavista suojelualueista aloitteen tehnyt kaupunginvaltuutettu Risto Nevanlinna sekä kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo.
Valtuuston kokous 22.8.2016: Fillarikommunismi leviää
Syksyn ensimmäinen valtuuston kokous oli odotetusti värikäs. Listalla oli muun muassa ilmasto-ohjelma, ikääntyneen väestön hyvinvointisuunnitelma, Espoon sairaalan lisälainoitus sekä tukku valtuustoaloitevastauksia. Eniten keskustelua herättivät ilmasto-ohjelma ja ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma. Tämän lisäksi vihreät ja demarit jättivät yhteisen valtuustokysymyksen koskien Espoon yhtiöiden avoimuutta jatkona metrokeskusteluun. Tästä aiheesta vihreät ovat jo ottaneetkin kantaa avoimuuden puolesta - avoimuudesta on saatava Espoon virallinen linja.