Miten Länsimetro muuttaa Espoon joukkoliikenteen osa 6: Kauklahti

Do not remove or your site will get broken

Bloggaan sarjan kirjoituksia siitä mitä muutoksia Espoon joukkoliikenteeseen on tulossa Länsimetron myötä. Seuraavaksi vaellan kauas länteen, Kauklahteen. Kauklahti on minulle kovin tuttu Espoon kolkka, opiskelin Kauklahdessa yläasteen ja lukion verran. Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto linjaa Espoon kannan 22.9. Olen kyseisen konsernijaoston jäsen.

Aloitetaan ihan Kaukladen keskustan suunnasta. Tulossa on yksi Kauklahden joukkoliikennehistorian isoimmista muutoksista, oma sisäinen syöttölinja 166. Sitä ajetaan pienellä kalustolla ja vain arkisin - hiljaiseen aikaan tai viikonloppuisin vuoro ei kulje. Tuo “yksi isoimmista muutoksista” on kyllä suhteellinen käsite ja menee hieman mahtipontisuuteni piikkiin: kyllä esimerkiksi rantaradan valmistuminen oli taatusti isompi juttu…

Linja 166 reitti on aika söheröinen. Sitä ei ole vielä lyöty lukkoon. Mahdollista on, että koulujen aukioloaikaa reitti on hieman toisenlainen kuin työmatkojen paluuliikenteessä.

Kauklahden läpi kulkee linja 118 (vanha tuttu 18 dramaattisesti uudelleen nimettynä), joka lähtee Lasilaaksosta, kiertää Kauklahden poikki Espoon keskukseen, ja sieltä Suurpellon kautta Tapiolaan. Vuorovälion ruuhka-aikaan 20, muutoin 30 ja sunnuntaisin 60 minuttia, eli tarjonta on jopa hieman vähäisempi kuin tällä hetkellä. Tästä tulen kysymään.

Matinkylään pääsee linjalla 165. Se on aika lailla sama yhteys kuin nykyisinkin, poislukien että pääteasema on tietty Matinkylä. Kauklahden päässä linja tekee lopussa S-kuvion koukaten Vanttilan kulmalta. Vuoroväli on noin nykyinen, ruuhka-aikaan neljä vuoroa tunnissa, harventuen kahteen hiljaiseen aikaan ja sunnuntaisin. Sunnuntaina tarjontaa on jopa hieman nykyistä enemmän.

Kysyttävää kokoukseen:
- 166 kulkee vain arkisin: eikö linjalle ole tarvetta viikonvaihteessa?
- Miksi linjan 118 vuoroväli on nykyistä hieman harvempi?

Kauklahden alueella muutokset eivät ole dramaattisia. Oma “keräilylinja” auttaa koululaisia. Muutoin reitit ja vuorovälit pysyvät noin ennallaan. Itseäni pohdituttaa lähinnä Järvikylän suunta: mikään linja ei nykyisellään eikä tulevaisuudessa kierrä kovinkaan lähelle. Toisaalta asutustakin on vain vähän, ja pääseehän muun muassa monelle tuntemattomalla linjalla 911 (Kauklahti - Masala - Kirkkonummi) siihen kulmille.

Jos suunnitelmissa on jotain joka kannattaisi näissä vielä muuttaa, jättäkää kommentteja tai olkaa yhteydessä. Näillä näkymin en tule esittämään konsernijaoston kokouksessa muutoksia Espoonlahden alueen joukkoliikenteeseen. Sen sijaan linjan 118 vuorovälin pidän kyllä tarkastelussa - se tarjoaa hyvät yhteydet sekä Kauklahden sisäisesti että koko Espoon tasolla. Jos on perusteita, tuon linjan liikennöintitiheyttä voisi nostaa.

Edellinen
Edellinen

Miten Länsimetro muuttaa Espoon joukkoliikenteen osa 7: Tapiola, Niittykumpu sekä vähän Mankkaa

Seuraava
Seuraava

Kaupunginhallitus 15.9.2014 raportti